ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ CFS?

Επειδή ο χάλυβας έχει την υψηλότερη αναλογία αντοχής προς βάρος σε σχέση με κάθε άλλο οικοδομικό υλικό, είναι από τη φύση του ανώτερο κατασκευαστικό υλικό. Ο χάλυβας δεν σαπίζει, δεν σκευρώνει, δεν σπάει, δεν κάνει ρωγμές και δεν διαστέλλεται ή συστέλλεται ανάλογα με την υγρασία. 

Μια κατοικία κατασκευασμένη με μεταλλικά πλαίσια θα έχει πάντοτε ίσιους τοίχους και γωνίες, έτσι οι ιδιοκτήτες δεν θα αντιμετωπίσουν την πιθανότητα ρωγμών στους τοίχους.

Είναι γνωστό ότι τα μεταλλικά πλαίσια  όχι μόνον είναι πολύ ελαφρύτερα και πιο ελαστικά από τα παραδοσιακά υλικά, όπως το σκυρόδεμα και η τοιχοποιία, αλλά απορροφούν επίσης την ενέργεια καλύτερα διασπώντας τη δύναμη της σεισμικής δραστηριότητας.
Μια κατοικία με μεταλλικό σκελετό μπορεί να έχει εξαιρετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια σεισμών σε σχέση με μία συμβατική κατασκευή. Αυτό τεκμηριώνεται σε μελέτη από ομάδα μηχανικών του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια η οποία κατασκεύασε κτήριο έξι ορόφων με μεταλλικά πλαίσια CFS και προχώρησε σε εργαστηριακό πείραμα.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω πείραμα στο παραπάνω βίντεο.